A legújabb borászgenerációt ismerhetjük meg az Esszencia Boresten

Megosztás

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület idén harmadik alkalommal rendez Esszencia Borestet a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületével karöltve egy meghatározott tematikára felépítve. Első alkalommal az „Év Bortermelője Magyarországon” díjazottjai érkeztek Miskolcra, majd borászhölgyek találkoztak, ezúttal pedig december 1-jén, pénteken az új generáció fiatal borászai mutatják meg, hogy mit rejt a pincéjük mélye”.

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület hosszú évek óta lelkesen elkötelezett a magyar borkultúra iránt, és hogy széles körben megismertesse az ország legkiválóbb borait a miskolci közönséggel.

Az est során megismerhetjük a különböző utakat, tájakat, ízeket, eljárásokat, filozófiákat, a hagyománykövetést és az úttörő újítást is. A sétálókóstoló lényege, hogy az előre megváltott kóstolójegy ellenében az összes jelenlévő borász által kiállított bor korlátlanul (de nem mértéktelenül) megkóstolható, így a borász személyes ajánlásával nyílik lehetőség a prémium borok kínálatát megismerni egyetlen este folyamán.

A szervezők elmondása szerint a rendezvény nagyszerű alkalmat szolgáltat a vendégeknek a gasztronómia, a kultúra, a zene és a társasági élet élvezetére, kapcsolatépítésre és -ápolásra egyaránt, illetve arra, hogy a szervezők számukra fontos ügyeket támogassanak.

Épp ezért a jótékonykodásra minden alkalommal nagy figyelmet fordítanak. A résztvevő borászok exkluzív tételeket ajánlanak fel az esten tartandó borárverésre, amelynek bevételéből tehetséges miskolci fiatalokat és az őket felkészítő pedagógusok munkáját támogatják informatikai eszközökkel.

A gasztronómiai finomságokat a Renomé Café & Bistro és a Kvaterka biztosítja, a zenei aláfestésről pedig az Anima Vonósnégyes gondoskodik majd december 1-jén, este fél nyolc és éjfél között a Miskolci Egyetem varázslatos eleganciájú díszaulájában.

Kapcsolódó cikkek